Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Creatieve cursussen met Peter Waltman in Frankrijk

Mijn stadsboerderij biedt in de zomer onderdak aan maximaal 8 deelnemers. Ik kan je mijn verzorgde weekje aanraden: Eenvoudig aanschuiven, smaakvol ontbijt, creatieve begeleiding in het ochtendprogramma, een heerlijke lunch een vrij werkplaats gebruik tijdens de middag en ’s avonds een kleurrijk drie-gangendiner.  Na een avondwandelingetje, een  bibliotheekbezoek en/of een slaapmutsje kunnen we de dag afronden en heerlijk uitrusten.

Mijn huis in Saint Julien, Frankrijk

Na een autorit van 600 km (zo'n zeven uur rijden) bereik je je atelier-vakantie locatie, lekker binnenkomen rondkijken en je dan thuis voelen.

Van boerderij tot atelier

Een boerderij met hangar waar eerst 25 koeien en12 varkens werden gehouden is nu atelier voor creatievelingen. Experimenteren met verschillende materialen en werken met allerlei gereedschappen, dat kan hier allemaal.

Saint Julien (88410) 

Een populatie van nog geen 150 zielen ooit ruim 800 inwoners tellend. Saint Julien ligt op een pelgrimsroute. We hebben ook bezienswaardige restanten uit de 15e eeuw. 

De natuurlijke omgeving

Bosrijk en heuvelachtig, een afwisselend gebied met uitgestrekte landerijen waar akkerbouw en veeteelt wordt bedreven, dagelijks passeren grote landbouwmachines.

Ontdek je eigen "Gloria"gevoel

Vanaf half tien kun je in het ruime atelier je benodigde spullen gebruiken om te kleien, te pottenbakken, te draaien, te boetseren, te beeldhouwen, te kleuren, te experimenteren, te spelen, te fotograferen, te laten vallen en te balen, te bakken, te schilderen of te "weet-ik-veel-wat" te ontdekken. Zelf geloof ik wel een beetje in het op zoek gaan naar je gloria, een bezig zijn met gedachten en materialen en met een tevreden gevoel leren stoppen of juist nog even doorgaan. Het proces blijkt telkens weer waardevol en het resultaat ervan is een stap voorwaarts in je ontdekkingstocht.

Tarief atelier-vakantieweek

aankomst zondag 15:00 uur - vertrek zaterdag na ontbijt 11:00 uur

logies, alle maaltijden, wijntje bij het eten, koffie, thee en lekkernijen + gebruik atelier inclusief kleigebruik

all-in prijs € 595,00 p/p

extra:  bakken en materiaalkosten

  • Alle klei wordt hergebruikt dus maak zoveel als je wil.  biscuit wat uit de oven komt kost €2,--per kilo (om bijvoorbeeld thuis af te maken) en voor geglazuurd werk en raku rekenen we 5€ per kilo inclusief biscuitstook
  • Omdat je in je atelier-vakantie misschien met andere materialen wil werken kun je je favoriete materiaal zelf meebrengen of ter plekke aanschaffen. Stenen om in te hakken, grafische materialen, schildersdoek en degelijke zijn daarvoor beschikbaar. (het gebruik van gereedschappen hoort bij het ateliergebruik en kost niets extra)

Download de brochure voor de zomer 2020

Nu inschrijven