Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Cursussen in Zoetermeer (C.K.C.&Partners)

Lees hieronder meer over de verschillende cursussen die ik in Zoetermeer verzorg.

Werkplaats

De werkplaats is een gebruiksmogelijkheid voor deelnemers die geen les willen of nodig hebben maar van de faciliteiten van het keramieklokaal gebruik willen maken. Er gelden wel regels voor toetreding. In overleg kun je dit met mij bespreken en regelen.

Een werkplaatsassistent is dan je aanspreekpunt.

Ateliergebruik

Alle lessen, workshops en projecten vinden in een atelierruimte plaats. Voor het verblijf in de ateliers gelden veiligheidsvoorschriften die dienen te worden nageleefd.

Tijdens elke les is een korte pauze waarbij het lokaal is afgesloten en iedereen in de kantine een consumptie kan gebruiken. Cursisten die bij mij les volgen kunnen een koffie/thee knipkaart(8X) kopen en krijgen daarmee reductie op de normale balieprijzen.

Bij inschrijving teken je ook voor het bekend zijn met de regels en het huishoudelijk reglement.

Projecten

Voor wie een afgebakend project wil doen maken we een individueel rooster zodat deelname en begeleiding plaats kan vinden in onderling overleg, op afspraak en op basis van een afgesproken tarief. 

Advies

Wanneer je een concrete vraag hebt over mijn vakgebied geef ik graag advies of suggesties in een persoonlijk consult.

Tarief op uurbasis

Keramiek

Werkstukken die zijn gevormd en gebakken, noemen we keramiek. In onze cursus wordt naast een basis voor verschillende  vormgevingstechnieken ook ruim aandacht besteed aan de afwerking. Glazuur- en decoratietechnieken bepalen het uiteindelijke gezicht van een werkstuk.

Ons vakgebied kent naast een traditionele ambachtelijke kant ook een creatief-experimentele  kant waarmee je in ruime mate kennis kunt maken tijdens de lessen. Door naar elkaars werk te kijken en er over te praten, ervaar je steeds meer mogelijkheden om je in dit materiaal uit te drukken. 

Klei en pigment is op voorraad en kan tijdens de les worden besteld, afgewogen, afgerekend  en worden gebruikt.

Bakwerk wordt afgerekend per gewicht. 

Draaien

Speciaal op donderdagavond kun je in een reeks achtereenvolgende lessen de basis leren van het pottenbakken: draaien op een elektrische schijf.

In deze cursus leer je systematisch een aantal handelingen om de draaiende klei in je greep te krijgen zodat je je eigen kom, schaal of vaas kunt maken. Een inspandende en tegelijkertijd ontspannnde manier waarbij de tijd vliegt en waarbij soms ook een stuk klei uit de bocht gaat.

We werken met witbakkende fijne steengoed chamotteklei die wordt gebakken op 1240º C.

Boetseren

Handvormen, opbouwen met ringen en plakken klei of werken als een beeldhouwer, kent onkekende mogelijkheden om de vervormbaarheid te ervaren. Door met verschillende manieren van aanpak in aanraking te komen ontdek je wat goed bij je past om vorm te geven.

Afankelijk van je voorkeur kun je nu zelf een richtingen kiezen om van klei iets te maken: van een klein abstact object tot een tuinfontijn en alles wat er tussen zit.

De begrenzing is de maat van de oven én dat je het zelf nog kunt verplaatsen en tillen.

Leuk om ook eens staand te werken aan een boetseerbok of te leren polijsten of laat je verrassen door  met pigment in de klei te werken.  

Keramuse

Dit format verbindt karamiek met amuse, een voorafje en amuseren. Het plezier van de ontdekkingsreis door dit gebied is een fantastische ervaring en omdat iedereen anders is ben ik je gids die het maatwerk levert zodat je er veel uit haalt. Keramuse werkt met kleine groepen waardoor iedere deelnemer ook meer ruimte kan innnemen. Deze lesvorm is individueel van opzet  wat interessant is om elkaars proces te volgen. Doordat we regelmatig stilstaan bij de veranderingen, uitprobeersels en ervaringen, delen we in gezamenlijke bespreking een heleboel interessante informatie. De 6e editie is running en doordat mijn cursussen felxibel zijn ingericht is het ook mogelijk in in een lopende cursus  aan te haken.