Over Peter Waltman

Wat me beweegt om vorm te geven is het zoeken naar evenwicht en het maken van verbindingen. Ik kies persoonlijk gekozen beeldtaal en vertrek vanuit iets bestaands en verander daaraan. Zo ontstaan schilderijen, objecten, installaties en samenwerkingsverbanden die kunnen uitnodigen tot (inter)actie.

Kracht van mijn werk

Vormgeven ervaar ik als een onophoudelijk creatief proces dat nu eens resulteert in een rake vondst maar ook kan eindigen in een struggle met loslaten als resultaat, er is altijd en overal inspiratie tenslotte!
De kracht van mijn werk zit in combineren van ambachtelijkheid en wat kennis van techniek die samenkomen, als concept, of ontwerpidee dat een verder ontwikkelproces in gaat en als kunstwerk op enig moment te zien is. bekijk hier video

Keramiek

In het verbeelden van mij autobiografisch proces nemen toeval, natuur en techniek hun plaats in en soms is in mijn werk een verwijzing terug te vinden naar mijn keramische achtergrond als je lijkt naar gelaagdheid en textuur.
Bij mijn zowel twee- als driedimensionale werk is meer te beleven! Neem de tijd door te veranderen van kijkhoek, het werk om te draaien, de afstand of de belichting te veranderen en de projectie of spiegeling ook mee te nemen.

Terugkomende begrippen in mijn werk

leegte / ruimte / diepte / abstractie / minimalisme / verleiden / verdrinken
beweging / trilling / dichtheid / gelaagdheid / beweging / essentie / zoeken / vragen / textuur / raster / herhaling / veranderen /

Het proces van veranderen betekent voor mij blijven zoeken naar essenties continu afscheid nemen van het gemaakte en met passie en inspiratie doorgaan.