Pottenbakken in Frankrijk - zo natuurlijk mogelijk met klei 

Ben jij een van de zes deelnemers die deze zomer een atelier-vakantie meemaakt op mijn stadsboerderij? Speciaal voor jou deze geheel verzorgde week: 's morgens aanschuiven bij een smaakvol ontbijt en daarna creatieve begeleiding tijdens het ochtendprogramma. Tussen de middag een heerlijke lunch gevolgd door vrij werkplaats gebruik gedurende de middag. Apero-tijd en een gezond driegangendiner. Hoe klinkt het dan om de dag af te ronden met een avondwandelingetje en te genieten van de ondergaande zon, of wacht je met een boek en een slaapmutsje op de nacht om de sterrenhemel te bewonderen. Dan is het echt tijd om naar bed te gaan en heerlijk uit te rusten want het wordt morgen weer een dag vol nieuwe indrukken.

Stadsboerderij en atelier in Franse Vogezen

Na een autorit van 600 km. En zeven uur achter het stuur bereik je jouw atelier- vakantie locatie.  Wees welkom en voel je thuis, je eigen kamer staat tot je beschikking. Ervaar naast elementen die nog herinneren aan een boerenbestaan van    eeuwen geleden onze hedendaagse en comfortabele inrichting. De naastgelegen “hangar” waar ooit 25 koeien stonden is nu een heerlijke werkplek die is ingericht als pottenbakkerij met ovens, draaischijven gereedschappen en andere machines waarmee je de komende dagen werkt.

Het dorp Saint Julien (88410)

Ja, dat getal er achter is wel belangrijk als je wilt voorkomen bij een van de tientallen andere Saint Juliens terecht te komen. Departement 88 - de Vogezen en onder 410 vallen een aantal nabijgelegen communes. In het dorp wonen momenteel nog geen 130 zielen, een groot verschil met de ruim 800 inwoners vele eeuwen geleden. Saint Julien ligt op ruim 300 m hoog en op een pelgrimsroute, nog herkenbaar aan de bekende Jacobsschelp, de kerk heeft glas-in-lood ramen uit de 14e eeuw en er zijn enkele bezienswaardige monumenten.       

De natuurlijke omgeving

Bossen en heuvels met uitgestrekte landerijen waar akkerbouw en veeteelt wordt bedreven wisten elkaar af. Dagelijks passeren enorme landbouwmachines met hooibalen. Een werkdag voor de boer eindigt hier als het donker wordt.

Ontdek tijdens je verblijf jouw "Gloria-gevoel"

Vanaf half tien kun je in het ruime atelier je benodigde spullen gebruiken om te kleien, te pottenbakken, te draaien, te boetseren, te beeldhouwen, te kleuren, te experimenteren, te spelen, te fotograferen, te laten vallen en te balen, te bakken, te schilderen of te "weet-ik-veel-wat" te ontdekken. Zelf geloof ik wel een beetje in het op zoek gaan naar je gloria, een bezig zijn met gedachten en materialen en met een tevreden gevoel leren stoppen of juist nog even doorgaan. Voel je een kunstenaar en gebruik deze week alle mogelijkheden die de werkplaats jou biedt 

all-in atelier-vakantieweek

aankomst zondag 16:30 uur - vertrek zaterdag na ontbijt 11:00 uur

inclusief logies, alle maaltijden, wijntje bij het eten, koffie, thee en lekkernijen + gebruik atelier inclusief kleigebruik bijkomende kosten: bakken en andere materialen

hoe weet je zeker dat je er deze zomer bij bent?   

  • Alle klei wordt hergebruikt dus maak zoveel als je wilt.  biscuit wat uit de oven komt kost €2,--per kilo (om bijvoorbeeld thuis af te maken) en voor geglazuurd werk en raku rekenen we 5€ per kilo inclusief biscuitstook
  • Omdat je in je atelier-vakantie misschien met andere materialen wil werken kun je je favoriete materiaal zelf meebrengen of ter plekke aanschaffen. Stenen om in te hakken, grafische materialen, schildersdoek en degelijke zijn daarvoor beschikbaar. (het gebruik van gereedschappen hoort bij het ateliergebruik en kost niets extra)

 

Download de brochure voor de zomer 2024

Nu inschrijven